Multi Theft Auto 0.5
How to run a MultiTheftAuto 0.5 Server
Netherlands

Deze gids zal je alles laten weten over wat je nodig hebt om MultiTheftAuto 0.5 te gebruiken op Windows.

Stap 1: Download MultiTheftAuto 0.5
Als je dit nog niet hebt gedaan, download MultiTheftAuto 0.5 hier door de instructies op die pagina te volgen. Als het bestand gedownload is, ga dan verder met stap 2.

Stap 2: Installeer MultiTheftAuto 0.5
Als MultiTheftAuto 0.5 is gedownload, heb je nu het bestand mta05_full_installer.exe op je computer staan. Dubbelklik hierop om het programma uit te voeren, en volg de instructies op het scherm.

Stap 3: Keuzes...
De makkelijkste manier om een server te starten is via de MultiTheftAuto 0.5 client. Om dit te doen hoef je alleen maar de client te starten, op de "Create Server" tab te klikken, de server eigenschappen te veranderen (als je dit nodig vindt, uiteraard) en uiteindelijk op "Start Server" te klikken. Als je de server op deze manier gestart hebt, moet je zelf verbonden zijn; Als je de client stopt, zal de server ook afsluiten. Dit is aanbevolen voor als je snel een tijdelijke server wilt starten voor vrienden, of als je nog niet gewend bent aan het hosten van servers.


Als je een zogenaamde 'dedicated server' wilt hebben, moet je de MTAserver.exe gebruiken, die geïnstalleerd is in de MultiTheftAuto map op je computer. Voordat je de server start, moet je eerst de instellingen in het 'config' bestand - MTAserver.conf - veranderen. Die staat in dezelfde map als MTAserver.exe. De makkelijkste manier om dit bestand te wijzigen is door de MTA Server Config Tool (MTAServerConfigTool.exe) te gebruiken, die gevonden kan worden in je MultiTheftAuto map. Dubbelklik op dit bestand, en volg de instructies. Als je zo de "Wizard" of "Classic" mode hebt voltooid, is je server klaar voor gebruik.


Translated by Kylianvb